top of page

Inspiroiva golfloma Toskanassa – Ihastu Firenzeen ja Chiantin viinialueisiin


Toskanan nautinnollisen elämäntavan ja upeat nähtävyydet pääsee kokemaan parhaiten unohtumattomalla Firenzen alueen golflomalla. Jo pitkän viikonlopun aikana ehtii golfkierrosten jälkeen tutustua Chiantin alueen viinitarhoihin ja Firenzen poikkeuksellisiin arkkitehtuurin ja taiteen helmiin.


Firenzen kaupungin ulkopuolella levittäytyvällä Chiantin viinialueella sijaitsevat tilat toivottavat lomailijan maistelemaan parhaita viinejään ja nauttimaan samalla perinteisiä kulinaarisia herkkuja. Päiväretkiin on helppo yhdistää golfkierros alueen upeilla kentillä; tarjolla on esimerkiksi pala Italian golfin historiaa tai moderneja resortkenttiä.


Golf Club Ugolino on tärkeä osa Italian golfia


Brittiyhteisö esitteli golfin Firenzen alueelle jo 1800-luvun loppupuolella ja 1930-luvulla klubi siirtyi pelaamaan kentän nykyiselle paikalla, kauniille Chiantin viinialueelle. Cecil Blandfordin ja Peter Gannonin suunnittelema kenttä kulkee upeissa maisemissa ja tarjoaa niin haasteita kuin ihastuttavia näkymiä.


Kenttä on todellinen klassinen mestariteos; vaikka pituutta kentällä ei ole paljoa, tarjoaa se myös haasteita elämysten rinnalle. Kenttä sijaitsee vain puolen tunnin päässä Firenzestä.


Parikymmentä minuuttia Firenzen pohjoispuolella sijaitseva La Pavoniere Golf & Country Club on upea yhdistelmä hienoa toskanalaista miljöötä ja kiehtovaa golfia. Kenttä on golflegenda Arnold Palmerin suunnittelema ja sen muodokkaat väylät ja hienosti sijoitetut esteet testaavat pelaajan reilulla tavalla.


Kenttä on juuri sellainen, jonka haluaisit lähteä heti uudelleen kesyttämään. Leopoldo dei Medicin tilalla oleva idyllinen klubitalo tarjoaa rentouttavan tunnelman kierroksen jälkeisiin ruokahetkiin.


Unohtumattomat viinitilavierailut


Firenzen alueen golflomalla ei kannata jättää väliin viinitilavierailuja. Viinialueisiin tutustuu parhaiten paikallisen sommerlierin johdolla, koska hänen seurassaan löydät alueen parhaat viinit ja kuulet myös salaiset suositukset.


Toskalaiset viinitilat ova kuuluja vieraanvaraisuudesta, ja niihin kannattaa ehdottomasti yhdistää lounas tai illallinen. Kun suunnittelee vierailun ja matkareitin hyvin, on retken aikana helppo vierailla myös katsomassa muita nähtävyyksiä ja alueen pikkukaupunkeihin. Näin saat kaiken irti koko päivän retkestä.


Firenzen ympärillä avautuva upea Chiantin viinialue hurmaa golfarin takuuvarmasti erinomaisten viinien lisäksi myös kauneudellaan. Kaupallinen yhteistyö (2021): Italy4golf
Comments


bottom of page