top of page

Tabarka on helmi Välimeren rannalla – “Pohjois-Afrikan Pebble Beach”


Tabarkan golfkentästä on vuosien aikana tihkunut epäsäännöllisesti tietoa. Kuvat merenrantaväylistä ovat joka kerta pysäyttäneet ja kaikki paikalla vierailleet ovat kehuneet kohdetta.

Kun monista golfkentistä käytetään hieman kulunutta termiä “hidden gem”, harvan kohdalla kuvaus piilossa olevasta, salaisesta helmestä toimii niin hyvin kuin Tabarkasta puhuttaessa.

“Afrikan tähti” ja “Pohjois-Afrikan Pebble Beach” - siinä lempinimiä, joilla kenttää on kuvailtu kansainvälisissä golflehdissä. Tabarkaan ei ole helppo matkustaa, mutta kun lopulta seisoo nelosväylän tiipaikalla, on pakko pysähtyä ja todeta se ääneen. Kovista ennakko-odotuksista huolimatta Tabarka ylittää ne.

Afrikan pohjoisrannalla golfari pääsee nauttimaan ainutlaatuisista Välimeren rantaväylistä ja niiden näköaloista heti etuysillä. Jo hotellin vieressä kulkevan kolmosreiän lähestyminen on ikimuistoinen, kun se lyödään kohti merta. Nelonen on kaikkien kuvatuin väylä, parkolmonen, jota seuraa edelleen meren rannassa kulkeva parnelonen.

Kuudes reikä, par 5 -väylä tuo pelaajat takaisin hotellia ja taustalla olevaa Tabarkan kaupunkia kohden. Näin hienoa merenrannassa kulkevaa neljän väylän lenkkiä ei ole montaa koko Välimeren alueella. Postimerkkimaisemien lisäksi ne ovat vielä hyviä golfväyliä.

Kun kentän ensimmäinen osuus on niin hieno, ovat odotukset takaysille myös korkealla. Väylät kulkevat komeassa metsämaisemassa ja luonto ovat hyvin välimerellinen. Vaikka pelaajat ovat kentältä koronavuosina puuttuneet, on Tabarkaa pidetty koko ajan hyvässä kunnossa.

Tabarkan linnoitus, 1500-luvulla rakennettu kaupungin maamerkki, näkyy monien väylien avauspaikoilta eräänlaisena tähtäyspisteenä. Kierroksen päättää mainio parkolmonen ja näyttävä, kohti klubia lyötävä parvitonen. Molemmilla on vettä pelissä, ja päätösväylällä onnistuneen avauksen jälkeen on klubipelaajallakin mahdollisuus yrittää toisella lyönnillä viheriölle.

Tieto että Ronald Freamin suunnittelema kenttä on avattu jo 1991 hämmästyttää. Tabarka on Freamin parhaimpia kenttiä ja lomakenttänä Tunisian ykkönen. Vuosien aikana kenttää on toki kunnostettu ja loma-alue hotelleineen kehittynyt. Suuri kenttäremontti tehtiin ennen korona-aikaa ja hulppean klubitalon terassilla on ilo nauttia tunisialaisen keittiön herkuista.

Tunisia on tunnettu siitä, että golfmatkalla saa hyvin vastinetta rahalle, ja Sousse ja Hammamet valmistautuvat ottamaan golfryhmiä vastaan covidin aiheuttaman tauon jälkeen. Tabarka on kuitenkin erilainen elämys; siellä pääsee rentoutumaan ja nauttimaan pelaamisesta todellisessa rauhassa.

Kenttä kuuluu loma-alueen parhaalle hotellille, viiden tähden La Cigale Tabarkalle ja heillä on pitkäaikaiset suunnitelmat turismin kehittämiselle. Esimerkiksi ensiluokkainen neljän kentän jalkapallokeskus on jo nyt monen maa- ja seurajoukkueen harjoittelukauden tukikohta. Jos Tabarkan lomakaupungissa olisi toinen kenttä, alue nousisi heti paremmin golfareiden tietoisuuteen.

Upea hotelli ja sen palvelut kieltämättä kruunaavat vierailun. La Cigale Tabarkaa on aidosti helppo kehua; kaikki on laadukasta ja toimii moitteettomasti, mutta parasta Tunisiassa on ystävällinen ja välitön palvelu sekä rento tunnelma. Erinomaista ruokaa unohtamatta.

Tabarkassa on lentokenttä, joka tarjoaa mahdollisuuden tehdä ryhmämatkoja jatkossa, mutta tällä hetkellä parin tunnin loppumatka pääkaupunki Tunisin lentokentältä täytyy kulkea hotellin autokuljetuksella. Jos omaa hieman seikkailumieltä ja nauttii omatoimisista golfmatkoista, kannattaa katsoa mihin hintaa tämä elämys on tarjolla. Se tekee kohteesta entistäkin kiehtovamman.


Teksti: Tero Parkkinen Kuvat: Peter Corden

04/2022

Yorumlar


bottom of page