top of page

Hieno pitkän viikonlopun kohde – Laatugolfia upealla Franciacortan viinialueellaFranciacortan golfkenttä ja viinialueet antavat mahdollisuuden upeaan lomakokemukseen kauniin Iseo-järven läheisyydessä, vain reilun tunnin päässä Milanon lentokentiltä.


Franciacortassa on hyvä mahdollisuus pelata aamuisin golfia ja viettää iltapäivät tutustumalla paikalliseen kulttuuriin sekä unohtumattomiin viini ja ruoka -elämyksiin. Alue on todellinen helmi Pohjois-Italian ja Lombardian golfkartalla.

Iseo-järven läheisyydessä oleva Franciacortan viinialue on Italian arvostetuimpia ja sen paikallinen keittiö tunnettu makuelämyksistään. Viinitastingien lisäksi pääset kokemaan upean kattauksen alueen makumaailmasta paikallisissa ravintoloissa.

Franciacorta on loistava kohde pitkän viikonlopun irtiotolle. Aikaa ei kulu liikaa matkustamiseen ja pääset keskittymään ja nauttimaan rentouttavasta lomailusta. Milanoon pääsee muutamassa tunnissa suoralla lennolla, jonka jälkeen matkaa on enää tunnin verran.
Franciacorta Golf Club - ”The Wine Golf Course of Italy”

Kuuluisa kenttäarkkitehti Pete Dye on yhdessä Marco Crozen kanssa luonut viininviljelysmaiden naapuriin ainutlaatuisen 27 reiän golfkeskuksen. Franciacortan kenttä sulautuu täydellisesti ympäröivään luontoon ja miljööseen, ja kolme yhdeksän reiän kokonaisuutta tarjoavat kiehtovia haasteita kaikentasoisille pelaajille.


Kierroksen aikana pääset nauttimaan pelikokemusten lisäksi komeista näkymistä. Kenttä tunnetaan nimellä “Wine Golf Course of Italy”, ja sen sympaattisella klubitalolla viihdyt varmasti kierroksen jälkeen. Vierailijat ovat täällä tervetulleita ja hyvää tunnelmaa nostattaa erinomaiset tarjoilut.


Franciacorta Golf Club on järjestänyt lukuisia kansallisia kilpailuja ja toiminut myös kansainvälisten tapahtumien isäntänä. Golfkeskus on alueen ytimessä; viinitilat levittäytyvät lähialueelle, ja Iseo-järvi ja sen hotellit sijaitsevat vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä.

Alueen suotuisan ilmaston takia Franciacortassa pelataan ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan se on maalis-lokakuun välisenä aikana.


Franciacortan laadukas viinialue ja kiehtova Iseo-järvi

Viininviljelyllä on pitkät perinteet Franciacortan kukkuloilla ja sen arvostus viinimaailmassa on koko ajan nousussa. Erityisesti alueen kuohuviini on noussut Italian ulkopuolellakin aivan johtavien viinien joukkoon.

Monen mielestä Franciacortan viinit haastavat kunnolla jopa ranskalaiset shamppanjatilat. Parhaiten oman mielipiteen voi tietenkin muodostaa vierailemalla yhdellä alueen tiloista.

Alueen kuohuviinit valmistetaan samalla menetelmällä kuin aito shamppanja. Pitkien perinteiden lisäksi suotuisa ilmasto ja maaperä ovat antaneet hyvät lähtökohdat viininviljelylle. Viinitilat ovat panostavat koko ajan laatuun ja entistä enemmän luomuviljelyyn.


Yksi syy, miksi alue on jäänyt hieman tuntemattomaksi on myös se, että vientiin viinistä riittää vain pieni osa.


Järvialueen ainutlaatuinen sijainti Italiassa avaa ovet etelän parhaimpien tuotteiden lisäksi pohjoisen vuorien maatalouden parhaisiin herkkuihin. Jokaiselle on varmasti jotain.


Läheinen Isoe-järvi on Italian neljänneksi suurin, mutta loma-alueena esimerkiksi naapuriaan Gardaa selvästi rauhallisempi. Vehreä luonto ja vuoret ympäröivät kirkasta järveä. Sen rannalla olevat pienet kaupungit tarjoavat upeat puitteet rauhalliselle lomailulle.


Rantaravintoloissa onkin helppo vain ihailla järveä, sen upeaa luontoa ja nauttia alueen parhaista makuelämyksistä. Vaikka Franciacorta sijaitsee keskeisellä paikalla ja sinne on helppo matkustaa, on alue vielä monelle valloittamaton. Kun kerran löydät itsesi alueelta, on Franciacortaan helppo ihastua.


Kaupallinen yhteistyö (2021): Italy4golfComments


bottom of page