top of page

Ryder Cup valloitti Rooman – Koe ikuinen kaupunki ja ihastuKoe vuoden 2023 Ryder Cupin jännitys uudelleen Rooman golfmatkalla. Pelaa Ryder Cup näyttämöllä ja muilla Rooman parhailla golfkentillä. Ikuisen kaupungin golfkenttien lisäksi vierailet Rooman ravintoloissa sekä ikimuistoisilla muistomerkeillä ja nähtävyksillä.


Rooman nähtävyydet ovat maailmankuuluja, mutta golf on jäänyt alueen matkailussa hieman pienempään rooliin. Ryder Cup muutti kaiken. Alla esittelemme kaupungin parhaat golfkentät, jotka tekevät seuraavasta Rooman matkasta vieläkin hienomman.


Uudistettu Marco Simone isännöi vuoden 2023 Ryder Cupia


Ryder Cup on Euroopan ja USA:n kohtaaminen, josta on noussut kaikkein odotetuin golftapahtuma. Syksyllä 2023 kaikki huomio suuntautui Roomaan, jossa tapahtuman areenana on Maco Simonen golfklubi.


Arkkitehti Jim Fazio on suunnitellut Rooman läheisyyteen kentän, jonka väylät aaltoilevat kauniilla kukkuloilla. Marco Simone on kokenut todellisen muodonmuutoksen ja se on uudistunut golfin suurtapahtumaa varten täysin. Uusi kenttä on suunniteltu tavoitteena luoda todellinen testi maailman parhaille pelaajille.
Samaan aikaan upeiden väylien avulla voidaan luoda myös unohtumattomia elämyksiä myös kentällä vieraileville. Viidet tiipaikat takaavat että jokainen pääsee nauttimaan kentästä omat taidot huomioonottaen.


Acquasantan golfklubilla aistit roomalaista historiaa


Roomassa golfia on pelattu Acquasanta Golf Clubin kentällä jo vuodesta 1903. Maan vanhin klubi on yksi Italian arvostetuimmista, ja se on säilyttänyt tyylinsä vuosien aikana.

Ainutlaatuiseksi kentän tekee sen alueella kulkeva roomalainen vesijohtojärjestelmä.


Olgiatan klubi tarjoaa 27 reikää golfelämyksiä


Olgiatan golfkenttä vihittiin käyttöön vuonna 1961 ja sen suunnitteli englantilainen arkkitehti C. Kenneth Cotton. 18-reikäinen läntinen kenttä on kahdesta puolesta vanhempi ja sillä on järjestetty myös kansainvälisiä kilpailuja. Itäinen kenttä täydentää kokonaisuuden yhdeksällä väylällään niin, että kaikkiaan klubilla on 27 väylää.

Vuonna 2012 amerikkalainen arkkitehti Jim Fazio suunnitteli kentän uudelleen. Kenttä on sen jälkeen isännöinyt mm. vuoden 2019 Italian Openin.


Castelgandolfon ainutlaatuinen kenttä


Robert Trent Jones vanhempi on luonut Castegandolfoon todella ikimuistoisen kentän. Vanhan tulivuoren kraaterin alueelle rakennettu kenttä sijaitsee lähellä Paavin kesäasuntoa.
Ikivanhat oliivipuut ja tammet luovat upean tunnelman kenttäalueelle, johon aukeaa klubitalon parvekkeelta unohtumaton maisema. Vuonna 1987 avattu kenttä kuuluu Rooman golfmatkan ehdottomiin vierailukohteisiin. Kaupallinen yhteistyö (2021, päivitetty 2023): Italy4golfCommenti


bottom of page