top of page

Kiehtova Praia D’el Rey on Euroopan eliittiäKeski-Portugalin Praia D’el Rey on klassikkokohde koko Euroopan golfkartalla. Sen lähistölle on kehittynyt monipuolinen golfkenttien ja hotellien keskittymä, jotka tekevät alueesta houkuttelevan vaihtoehdon pidemmällekin lomalle. On helppo ennustaa, että alue pysyy maanosan kiinnostavimpien kohteiden joukossa pitkään.

Välimerelle vai Atlantin rannikolle? Jos ei ole aiemmin golflomaa viettänyt valtameren rannalla, on Portugalissa tarjolla todella kiehtova golfalue. Ja 2010-luvun lopulla Praia D’el Rey otti kohteena vielä uuden ison askeleen. Resortin läheisyyteen avattu West Cliffsin kenttä on upea lisä kenttätarjontaan ja se on noussut vauhdilla kärkeä kohden mantereen kenttärankingeissa.


Portugalin keskiosa on tänä päivänä yksi Euroopan puoleensa vetävimpiä ja laadukkaimpia golfalueita. Sen suosio myös long stay -kohteena on kasvamassa. Peliviikon ajalle riittää vaihtoehtoja, jos haluaa vierailla myös Bom Successon ja Royal Obidosin resorteissa ja kentillä. Kaikki löytyy viidentoista minuutin ajomatkan säteellä toisistaan.


Moneen otteeseen palkittu Praia D’el Rey avattiin 1990-luvulla ja se kuuluu vankasti Euroopan parhaiden golfresortien joukkoon. Vain tunnin päässä Lissabonin lentokentältä sijaitseva alue on varttunut tyylikkäästi ja samaan aikaan sitä on kehitetty hyvällä maulla.

Praia D’el Reyn resortin sydän on sen golfkenttä, joka on niin suunnittelultaan kuin maisemaltaan ainutlaatuinen. Harva kenttäarkkitehti saa käyttöönsä yhtä upeaa aluetta kuin mainiota työtä tehnyt Cabell Robinson; väylät kulkevat monimuotoisen luonnon keskellä tarjoten niin tiukempia metsäväyliä kuin haasteita bunkkereiden ja lampien muodossa. Odotus palkitaan lopullisesti takaysillä merenrannassa, jossa päästää aistimaan Atlantin tuulia dyynien välissä kulkevilla linkshenkisillä väylillä.


Huippuhotellista laadukkaisiin huoneistoihin


Erinomaisen Marriott-hotellin lisäksi Praia D’el Reyn Beach & Golf resortissa on iso valikoima erityyppisiä majoitusvaihtoehtoja. Laajalla resortalueella on loma-asuntojen lisäksi golflomailijoille suunniteltuja huoneistoja ja villoja. Esimerkiksi Beachfrontin viiden tähden huoneistot ja townhouset ovat täydellisiä pidempään lomailuun. Modernit huoneet ovat tilavia ja keittiöt erittäin hyvin varusteltuja. Huoneistoista aukeaa aivan uskomaton näkymä golfkentälle ja merelle. Jos ei halua lähteä pelipäivän päätteeksi rannalle, voi pulahtaa uimaan altaalla.

Silver Coastin uusin kenttä on koettava

Portugalin ykköskentäksi noussut West Cliffs toimii Praia D’el Reyn resortin alaisuudessa. Kenttä avattiin suurin odotuksin vuonna 2017 ja sen läheisyyteen on nousemassa hotelli sekä taloja. Kentällä on jo kuitenkin erinomainen klubitalo ja ravintola.

Kuuluisan Dyen suunnitteluperheeseen kuuluvan Cythian Dyen piirtämä kenttä on dramaattisella alueella. West Cliffs ei päästä helpolla, mutta on palkitseva elämys, jonka haluaisi heti mennä testaamaan uudelleen. Ainakin ensimmäisellä kerralla klubipelaajan kannattaa valita itselleen sopivat tiit ja pelata kenttä lyhyempänä. Näin nauttii myös enemmän kentän nerokkaista väylistä.

Atlantti on näkyvissä West Cliffsin joka väylältä ja maisemat aivan omaa luokkaansa. Kenttä kulkee hyvin luonnollisesti osana maastoa aivan kuin väylät olisivat aina olleet osa rantamaisemaa. Teksti: Tero Parkkinen 2022


Comments


bottom of page