top of page

Ihastuttava Costa Navarino – Euroopan johtava golfkohde tarjoaa jo neljä kenttää

Euroopan tämän hetken kuumin golfkohde, Costa Navarino on saanut kauden 2022 aikana tarjontaansa kaksi uutta Jose Maria Olazabalin kenttään. Kreikassa sijaitsevan Costa Navarinon asema maanosan ykkösresortina on entistä vahvempi, kun sillä on hienon kenttäkattauksen lisäksi jatkossa myös neljä hotellia.

Costa Navarino on valloittanut monessa rankingissa Euroopan parhaan golfkohteen tittelin. Kauden 2022 aikana avattujen Jose Maria Olazabalin, kaksinkertaisen Masters-voittajan suunnittelemien The International Olympic Academy Golf Coursen ja The Hills Coursen lisäksi alueella on paljon kiitosta saaneet Bernhard Langerin The Dunes Course ja Robert Trent Jones Jr:n The Bay Course.

Costa Navarino ei ole selkeä golfresort vaan ennen kaikkea golfkohde. Kentät ja hotellit ovat sijoittuneet noin kymmenen kilometrin alueelle. Neljästä eri alueesta vanhin on Navarino Dunes, jossa sijaitsee kaksi viiden tähden hotellia, The Romanos ja The Westin Resort. Täällä sijaitsee myös Dunes-kenttä.


Navarino Bayn alueella sijaitsee Bay Course, joka on toiminut vuodesta 2011. Alueelle valmistuu kesällä 2023 Mandarin Oriental, joka on ensimmäinen todellinen ultra-ylellinen hotelli Kreikassa.


Navarino Waterfrontiin avataan puolestaan myös uusi hotelli kaudella 2023: W Costa Navarino. Alueista neljäs, Navarino Hills, on puolestaan koti Olazabalin kentille.


Golftarjonnan lisäksi Costa Navarino on paljon muutakin; sieltä löytyy kaikki erinomaisen lomakeskuksen palvelut, lukuisia aktiviteetteja ja tietenkin upea sää. Costa Navarino haluaa nostaa profiiliaan myös ympäristöarvoiltaan kestävänä kohteena. Alue on profiloitunut selkeästi viiden tähden kohteeksi ja palvelu on sen mukaista. Paikallista kreikkalaista tunnelmaa löytyy kuitenkin lähikylistä.

Golfarille uudet The International Olympic Academy Golf ja The Hills -kentät tekevät Costa Navarinosta houkuttelevan. Mainioiden väylien lisäksi niiden alue on häikäisevä. Upeiden väylien tarjolla on hulppeat panoraamanäkymät kauniiseen kreikkalaismaisemaan ja upealle Navarinon lahdelle


Navarino Hillsin miljöö on kuin tehty golfkentille ja Olazabal on onnistunut luomaan sinne kaksi hienoa kenttää. Molemmat voivat toimia kilpailunäyttämöinä, mutta tarjoavat elämyksiä myös lomagolfareille. Todennäköisesti tulevien vuosien aikana paikka nähdään myös isojen kisojen näyttämönä. Olympic on kentistä hieman tiukempi testi, kun Hills puolestaan tarjoaa enemmän tilaa. Kaiken kruunaa upea klubitalo ja loistavat harjoitusmahdollisuudet.


Costa Navarino on laivanvarustaja Vassilis Constantakopoulosin luomus. Hän haluisi kehittää omalle kotiseudulleen yhdessä paikallisten kanssa upean lomakeskuksen. Vuonna 2011 kuolleen Vassilisin poika Achilles on jatkanut isänsä vision laajentaminen entisestään. Ja ensimmäisen vuosikymmenen työn perustella he ovat onnistuneet erinomaisesti.


Costa Navarino sijaitsee reilun kolmen tunnin päässä Ateenan lentokentältä, mutta keväällä suomalaisetkin matkanjärjestäjät tarjoavat suoria lentoja läheiseen Kalamatan kentälle.

Teksti: Tero Parkkinen Kuvat: Jacob Sjöman (pääkuva) ja Costa Navarino.

2023
Comments


bottom of page