top of page

Elegantti Terre Blanche – Hienostunutta lomailua Ranskan ProvencessaKun Euroopan rikkaat ja kuuluisat lähtevät golflomalle, on Terre Blanche potentiaalisten kohteiden listan kärkipaikoilla. Etelä-Ranskan ihanteellisissa olosuhteissa on helppo nauttia elämästä ja golfista.

Provencessa sijaitseva Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort on poikkeuksellisen upea hotelli-, kylpylä-, golf- ja perhekohde. Aivan ainutlaatuinen koko Euroopassa. Tänne suuntaavat ne, jotka haluavat lomallaan hyvän golfin lisäksi yksityisyyttä ja erinomaisia palveluita. Romanttisen irtioton ja golfloman lisäksi lomakeskus sopii hyvin myös perheille.

Jo resortin alue tekee siitä ainutlaatuisen, sillä tilaa on valtavasti - koko resortalue on suurempi kuin Monaco. Kaikki Terre Blanchessa on hienostunutta, ja koko alue on suunniteltu tyylikkäästi. Tourrettesissa sijaitseva resort tarjoaa matkailijoille majoitusvaihtoehtoina ylellisiä sviittejä ja huviloita, jotka ovat huoliteltuja ja tilavia. Haluttaessa mieleisen villan voi valita vaikka omalla uima-altaalla.

Ja mikä parasta: Provencessa on tarjolla runsaasti auringonpaistetta, sillä tilastojen mukaan Etelä-Ranskassa paistaa aurinko 300 päivää vuodessa. Cannesiin on puolisen tuntia, Nizzan lentokentälle kolme varttia ja läheltä löytyy aitoja pikkukyliä, joiden toreille ja kujille on mukava tehdä retkiä. Grassen parfyymikylä on myös vieressä.

Kun yhtälöön lisätään kaksi mainiota golfkenttää, on perillä matkailijaa odottamassa golfarin keidas. Golfresortin syntyyn liittyy hauska tarina; paikka oli aiemmin Sean Conneryn omistuksessa, kun skottinäyttelijä oli voittanut sen tarinan mukaan korttipelissä. Conneryn vaimo on kotoisin lähiseudulta, mutta lopulta Connery päätti myydä alueen eteenpäin sijoittajille, joka halusi tehdä paikasta huippuluokan resortin. Vasta vuonna 1999, kun SAP-miljardööri Dietmar Hopp otti Terre Blanchen omistukseensa, alkoi resort kehittyä nykyiseen muotoonsa. Viimeisen vuosikymmenen se on ollut Euroopan eliittiä.

Terre Blanche Hotel Spa & Golf Resortin nimessä kylpylä ei ole turhaan ennen golfia. Hulppea 3 200 m²:n kylpylärakennus on maanosan upeimpia. Hoitojen lisäksi voit rentoutua altaissa ja saunoissa. Resortin oma ulkoallas on myös mainio vaihtoehto. Terre Blanchessa on kaikkiaan neljä ravintolaa, ja lisäksi keskuksessa on tenniskenttiä ja kuntosali, eikä lasten leikkimahdollisuuksia ole unohdettu.

Entä golf? Molemmat Terre Banchen kentät ovat arvostetun Dave Thomasin suunnittelupöydältä. Niistä kuuluisampi Le Château -kenttä jäi valitettavasti vierailulla pelaamatta, koska kentällä tehtiin mittavia peruskorjauksia. Veden niukkuus ja yhä kireämmät ympäristösäädökset johtivat siihen, että kenttien viheriöihin vaihdettiin uudet nurmipinnat.

Useammassa arvostetussa rankingissa kenttä nousee Ranskan tarjonnassa jopa kymmenen joukkoon, ja ajelu kentän läpi golfautolla vahvistaa että kyseessä on upea pelinäyttämö.

Kentistä toinen, Le Riou on pääasiassa osakkaiden käytössä. Sen puiden reunustamat väylät kulkevat resortin kukkuloilla, ja paikoin on myös huomattavia korkeuseroja. Thomas on luonut haastaviin olosuhteisiin kentän, jossa maltti ja järjen käyttö mailavalinnoissa palkitaan. Riou on takatiiltä 6 005 metrin pituinen, ja selvästi lyhyempi kuin viereinen Le Château. Hyvää golfia, mutta yksinään Le Riou ei nostaisi resortia parhaiden joukkoon. Terre Blanchen golfakatemia ja harjoitteluolosuhteeet ovat myös maanosan parhammistoa. Huippuluokan harjoittelukeskuksesta löytyy viimeisin teknologia ja paikkaa pitää Ranskan maajoukkueen lisäksi tukikohtanaan moni ammattilaispeluri.

Vaikka golfmahdollisuudet ovat hyvät, resort on ennen kaikkea tehty matkailijalle, joka kaipaa rauhaa ja ensiluokkaista palvelua. Ja on valmis siihen sijoittamaan. Terre Blanche on mukavasti piilossa luonnon rauhassa, mutta Provencen nähtävyydet ja kohteet ovat sopivasti tavoitettavissa. Teksti: Tero Parkkinen 11/2022
Comments


bottom of page