top of page

LINKS GOLF – Golfia aidoimmillaan

IMG_1994_edited_edited.jpg

LINKIT ISO-BRITANNIAN JA IRLANNIN LINKS-KENTILLE

Skotlanti          Englanti         Wales         Pohjois-Irlanti ja Irlanti

Links-golf on monen mielestä golfia myös parhaimmillaan. Maailman reilusta 250 links-kentästä suurin osa sijaitsee Iso-Britanniassa ja Irlannissa. Kaikista maailman golfkentistä linksit edustavat vain alle prosenttia, mutta ne ovat usein kaikkien parhaiksi arvostetuimpia. Suomessa links-kenttiä ei ole.

 

Links golf herättää myös tunteita; joillekin se on upein tapa viettää aikaa lajin parissa, kun osa ei ymmärrä links-kenttien hienoutta ollenkaan. Jokaisen golfarin kannattaa kuitenkin antaa links-golfille mahdollisuus ja vierailla esimerkiksi Skotlannissa lajin synnyinseuduilla.

 

Top100golfcourses-sivusto on määritellyt hyvin links-golfin olemuksen ja listannut Iso-Britannian ja Irlannin parhaita linksejä. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa lukea sivuston määritelmä ja tutustua ranking-listoihin.

 

Top100golfcourses puhuu aidoista linkeistä termillä Real Links. Näitä kenttiä arvostetun sivuston mukaan Iso-Britanniassa ja Irlannissa on kaikkiaan 240.

 

Myös Scottish Golf History -sivusto tarjoaa luettavaa ja golfin historiaa tutkineiden tulkinnan links-golfista. Löydät lajista myös paljon mielenkiintoista tietoa.

 

Robert Pricen kirja Scottish Golf Courses (2002) kertoo yksityiskohtaisesti Skotlannin linkseistä ja on suositeltavaa lukemista asiasta syvempää tietoa hakeville. Myös George Peperin ja Malcolm Campbellin True Links -kirjaa pidetään alan harrastajien keskuudessa eräänlaisena pyhänä kirjana. Kaikkiaan 246 ns. true linksiä listaava kirja on hieno perusteos linkseistä, mutta sen ilmestymisen (2010) jälkeen links-kenttiä on avattu jonkin verran lisää. Sama pitää huomioida Pricen kirjan listauksessa.

Unique Courses Golf on sivusto kenttäbongareille. Heidän True Links -rankingissa on kaikkiaan 284 kenttää.

 

bottom of page