top of page

Testissä: Zerofit Ultimate - Viiden tähden Baselayer

Kerrospukeutuminen on oikea ratkaisu kun lähdetään golfkierrokselle ja liikkumaan viileämmissä olosuhteissa. Kaikki lähtee hyvästä ensimmäisestä kerroksesta; toimiva baselayer on huomaamaton, se ei haittaa svingiä ja samaan aikaan pitää pelaajan lämpimänä.

 

Baselayerit on valmistettu useimmiten ns. teknisistä materiaaleista, mutta myös merino on lisännyt suosiotaan. Nykyään myös aurinkolta suojaavat aluspaidat ovat yleistyneet golfissa. Yhä edelleen toimivan baselayerin löytäminen on kuitenkin haastavaa, erityisesti hieman kylmempiin sääolosuhteisiin.

 

Suuren suosion Iso-Britanniassa saavuttanut Zerofit Heatrub Ultimate on japanilasvalmistajan mukaan viisi kertaa lämpimämpi kuin tavallinen baselayer. Zerofit vakuuttaa olevansa The World’s Warmest Baselayer®. 

 

Kova väite, joka oli testattava myös käytännössä.  

 

Zerofitin japanilainen perustaja Koji Higashi oli innokas golfari, joka rakasti lajia mutta vihasi kylmyyttä. Niinpä hän päätti kehittää vaatteen, jolla voisi nauttia lajista myös talvikuukausina.  Higashin kehittämä Heatrub-teknologia perustuu siihen, että sen innovatiivinen materiaali tuottaa lämpöä kun se on kosketuksissa ja liikkeessä ihoa vasten. Boken Institute Osakassa on määritellyt että se säilyttää lämmön myös 2-3 tehokkaammin kuin villapaita. 

 

Testasimme tuotteita talven kylmillä, aina -15 asteen kävelylenkeillä, hiihtäessä ja jääkiekon ulkojäillä. Golfia pelasimme tuulisissa viiden asteen olosuhteissa.

 

Kun pukee Zerofitin ensi kertaa päälle, on tunne kieltämättä hieman erilainen. Pienen kävelyn ja liikkumisen jälkeen voi tuntea innovaation toimivan käytännössä. Muutaman pakkasessa tehdyn ulkoilun jälkeen oppii, ettei lisäkerroksia tarvitakaan jatkossa niin montaa.

 

Paidat joustavat paljon ja asettuvat napakasti ihoa vasten. Liikkuminen ja golfatessa svingaaminen on helppoa eikä paita rajoita liikeratoja. Tarpeeksi pitkä paidan helma takaa myös sen, ettei se nouse liikkuessa ja paljasta selkää.

 

Tuotteita testattaessa selkä pysyi myös kuivana eli paidat siirsivät tehokkaasti hien iholta seuraavaan kerrokseen. Zerofit on klassisen tyylikäs vaate, joka on enemmän kuin pelkkä aluskerros. Kun lämpötila nousee kierroksen aikana ja keho lämpenee, voit lopulta pelata vain Zerofit päälläsi.  

 

Ultimate baselayer on suunniteltu toimimaan -10 ja +10 asteen välillä.  Vaikka Ultimate on Zerofitin tunnetuin ja myydyin tuote, on valikoimassa lukuisia erilaisia aluskerrastoja. Samaa teknologiaa edustava Move Baselayer on kevyempi, mutta tutkimusten mukaan edelleen kaksi kertaa lämpimämpi kuin kilpailijan tuotteet. Sekin on monelle tarpeeksi lämmin alkukauden kierroksille. Jos miettii tilatessa kahden koon välillä, suosittelemme isompaa. Erikoismaininnan saavat Zerofitin samalla teknologialla valmistetut sukat, jotka ovat täydelliset talviliikuntaan.

 

Lämpimän pukeutumisen merkitys ja kylmän tuntemus ovat hyvin henkilökohtaisia asioita. Osa on vilukissoja, osa pärjää kevyemmällä vaatetuksella ja siksi jokaiselle oikea yhdistelmä löytyy vain kokeilemalla.

 

Zerofit on laadukas tuote, josta tulee helposti suosikki kerrospukeutumiseen. Vaikka alun perin baselayer on suunniteltu golfiin, on se todella monikäyttöinen ja sopii kaikenlaiseen ulkoiluun.

 

Zerofitin suosio onkin kasvanut Euroopassa vauhdilla erityisesti talviliikunnassa, purjehtimisessa, ratsastuksessa, moottoripyöräilyssä ja ulkotöissä. Hiihdon ja laskettelun lisäksi Zerofit toimii varmasti vaikkapa moottorikelkkailussa.

 

Tilaus Zerofitin Euroopan verkkokaupasta Pohjois-Irlannista tuli Suomeen päivässä, ja koska alueella on vielä erityisasema EU-maiden kaupassa, ei tullimuodollisuuksia ollut.

www.zerofit.co.uk

 

 :

bottom of page